SARI SAVELA

Taito luoda kauneutta

Olen sanan ja kuvan ammattilainen, taiteellinen kauppatieteilijä ja valokuvataiteilija Espoosta.

Parhaimmillani olen, kun voin luoda uutta. Kaikessa tekemisessä pyrin tinkimättömästi erinomaiseen jälkeen. Intohimoni on luoda kauneutta, sitä ei ole koskaan liikaa. Uskon, että kauneus ruokkii hyvyyttä. Mottoni on: ”The art of creating beauty”.

Valokuvauksen aloitin vasta vuonna 2004, kun aloitin erään lehden päätoimittajana ja kuvasin kaikki kirjoittamani lehtijutut. Opiskelin kuvausta omatoimisesti, mutta se ei tyydyttänyt minua. Halusin oppia paremmaksi kuvaajaksi. Joulukuussa 2011 aloitin valokuvauksen opinnot Visuaaliviestinnän instituutissa. Joulukuussa 2013 valmistuin valokuvauksen kuva-artesaaniksi. Keväällä 2015 sain valokuvauksen ammattitutkinnon suoritettua. Parhaillaan suoritan erikoisammattitutkintoa Visuaaliviestinnän instituutissa.

Valokuvaajana haluan luoda ja taltioida kauneutta. Kauneus kertoo Luojasta, joka on luonut kaiken tuhlailevan kauniisti. Erityisesti rakastan kuvata kukkia ja niistä luotuja astelemia. Tyylini on melko värikäs. Toisinaan yritän kuvata hillittyä ja pelkistettyä skandinaavista tyyliä, mutta lopputuloksena on aina jotain runsasta ja värikästä.

Myös ihmisten kuvaaminen on inspiroivaa ja siinä voi oppia koko ajan uutta. Ihminen on kaunis kaiken ikäisenä, niin kuin Juha Tapion laulussa sanotaan: ”Kaunis ihminen, on sentään kaunis ihminen.”

Yrittäjänä haluan palvella myös yritysasiakkaita. Hyvillä kuvilla on iso merkitys yrityksen markkinoinnissa ja viestinnässä, sen tiedän sillä olen aikaisemmin työskennellyt liike-elämässä markinnoinnin vastuutehtävissä. Kunnon kuviin panostaminen maksaa itsensä takaisin, siitä olen varma. 

Sari